Stranica je namjenjena svima kojima je Janja u srcu, a Drina u venama

NAVIGACIJA

USER MENU

ISLAMSKI LINKOVI

:: Vidi temu - USA----EUROPA---JANJA

Odgovori na temu
USA----EUROPA---JANJA
mesabo

član od: Mar 18, 2007
Komentari: 419
Citiraj ovaj komentar
USA __EVROPA----JANJA

Dzaba vam vasa amerika imate vi svog gospodina

http://www.youtube.com/watch?v=i02NnzFv0dQ&feature=related

abdul-rahman

Posted: Mon Nov 21, 2011 11:57 am

Prijedlog mister,Muslihudin podrzavam i krecem prvi,o stvarima koje poznajem....Zemljoradnicko sam djete i iz zemljoradnickog mjesta,u Americi me interesovalo to....Amerika o svojim zemloradnicima puno brine.Zemljoradnici ne placaju nikakav porez na zemlju ni masine,Ima od drzave nadoknadu zato sto posjeduje zemlju,negdje vecu negdje manju zavisi od drzave do drzave.Traktor i sve ostale masine se nikada ne registruju,nitin se od njihovog upravljaca trazi da ima vozacku dozvolu....Farmer koji proizvodi svoj proizvod i dostavlja do fabrike bez obzira koliko ta fabrika bila daleko 200 300 majli nemora da ima dozvolu za teski teretni kamion,to bi po Bosanski bila dozvola C, i E, teski teretni kamion ,sleper ili sadvije prikolice,ukupne nosivosti 80 000 paundi ili nesto manje od 40 tona.Takodje taj kamion nemora da bude registrovan,farmer samo napise na listu od teke,NOT FOR HIRE sto znaci nije za poso ,za zaradu,zaljepi na prozor i odeee.Plati samo osiguranje,tako malo eto samo sto nije dzabe,$100 za cjelu godinu.Svoj proizvod cim proda za 2 3 sahata mu vec pare na kontu.Ako led poplava mraz il neta tako onje to odmah naplatio koda je najbolje rodilo....Ako farmer ne proda zemlju nekom bizmismenu koji hoce praviti fabriko iako se ta zemlja nalazi u induztriskoj zoni od svog grada ili mjesta dobije veliku nadoknadu zato sto je odbio fabrikanta.kola i mali kamioncici koji sluze za poljoprivredu takodje ne moraju imati registraciju.Imaju gorivo bez poreza i putarine i ostalih doprinosa. Kad su velike zalihe nekih proizvoda,a farmeri koji siju te proizvode,za uslugu da te godine ne siju takodje dobiju placeno kao da su posijali.Americki farmeri gone najbolje i najskuplje kamione.Peterbilt 379 ultracab extended hood.Limuzine linkon.i cesti su posjetioci kasina.hvala.....
Vidi profil korisnikaPošalji privatnu poruku
janjabih
Administrator
Administrator

član od: Oct 24, 2006
Komentari: 1974
Citiraj ovaj komentar
Da se ne bih sad opet ponavljo sa one tamo teme,hocu samo da kazem da je ta bajna i magicna zemlja zvana USA,izvor svih belaja koji u zadnje vrijeme taru muslimane u cijelom svijetu.
Isto tako mislim da se vi tamo u Americi ne bi vozali dzaba ko sto se sad vozate da ta Amerika nije okupirala sve islamske zemlje dje postoji i jedna kap nafte.
Nije mi samo jasno kako ste mogli tako ograjisati da kod ociju ne vidite sta je ta americka politika napravila zla u svijetu.

Vidi profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji e-mail
abdul-rahman

član od: Apr 02, 2011
Komentari: 365
Citiraj ovaj komentar
Za Jevrica si isto u pravu,to je potpuno tacno.Ali za razliku od Jevrica vrijedni i pametni tako ne rade.U Ameriku kad dodjes,vazno je prihvatiti bilo kakav poso sto ti ponude odmah,bez biranja,i biti posten,tj pokazati Americi svoj obraz.Sta to znaci biti posten,to znaci za jednu dodinu dana ,nikad ne zakasniti na posao,nikad ne izostati sa posla,nisa kim se ne svadjati,predloziti neku ideju za poboljsanje tog posla,ne trositi vise nego sto zaradis ,ne kupovati skupa kola,i ako mozes ustediti koju paru....U sledecoj godini sa tom ustedjevinom,odes u hol banke i sjedes u koznu fotelju dodje bankar kod tebe i ti mu kazes kazes.Ja sam taj i taj imam toliko i toliko para,dajem kao depozit za kredit od toliko i toliko,imam ideju hocu se baviti biznisom tim i tim.On ti dadne nakav papiric ti ispunis,do mraka on tezovne i kaze Jour lon is apruv(dobio si kredit) kamata nejse od pocetka malo veca,sto vise radis,normalno sa profitom,mozes dizati kredit sve veci,a kamatu sve manju......Ovo sto pisem ne pisem ni radi nekog prepucavanja,pisem radi mladih i ne zaposlenih,punih elana,ideja dokazivanja,Bosanaca a posebno mojih Janjaraca,jer sam nekada takav bio i sam,pa sam trazio poslove po Sloveniji Hrvatskoj Crnoj gori....Janjarce ako si vrijedan,aznam da jesi.Docepaj se AMERIKE kako znas.....A kad preletis plavo more,a volis da na putu docekujes zore,Javi se meni da ti pomognem...hvala
Djerzelez

član od: Feb 22, 2011
Komentari: 107
Citiraj ovaj komentar
Hvala abdul-rahmanu, u svakom slucaju, koji se ponudio da pomogne onima koji bi zeljeli put Amerike. Medjutim, hajmo biti objektivni, recite vi iz Amerike nama kako bi izgledalo da vi sad hocete da se vratite u Janju, mozete li prodati imovinu tamo? Amerika je asocijalna drzava, drzava slobodnog trzista sa malo ili nikako socijalne komponente, mi ekonomisti tu pojavu nazivamo "laizes fair", znaci bukvalno, ili jesi, ili nisi. Primjera radi, za vrijeme agresije na BIH, vecina janjaraca u Njemackoj je zivjela relativno dobro od socijale, pogotovo brojnije porodice, toga u USA nema. Americka ekonomija pociva na otimacini bogatstava uglavnom islamskih zemalja, i ima jednu nerealnu prednost nad ostatkom svijeta, sto uvijek moze da bombarduje onoga kome je duzna. Jos od afere sa ENRONOM pokazuju se sve slabosti americke privrede. U ovom momentu, u svijetu postoje samo dvije proizvodjacke sile, a to su Njemacka i Kina, a onaj ko ima proizvodnju, mora biti najjaci. I na kraju da spomenem jednog interesantnog lika. Aljo Delic, inace amidza moje zene, otiso je u Ameriku prije vise od 30 godina, u Janju vise nikad nije dolazio, ni cenife svoje nije ovdje napravio.
abdul-rahman

član od: Apr 02, 2011
Komentari: 365
Citiraj ovaj komentar
Hvala diskuntantima,temu je predlozio mister ja mislim da je Doktor Muslihudi,kojeg ja mislim da poznajem,i posluso sam ga jer ta srodnost dusa se osjecanja,mister Doktor Muslihudin,je uspjesan ,pobjedio je Tuzlu i okolinu,kako,pa lijepo,izboriose za posao u tuzli ostao u Tuzli,nije zabrljo nisu ga istjerali,bas kao Rahmetli Doktor Mahmud,i jos ostali,svoim autoriteteom otvorio Janjarkama i Janjarcima vrata Tuzle.

A nije zaboravio svoju Janju....iz toga razloga ja i pisem da pomognem a ne da prkosim..Ti Mister djerdjelez nesta malo znas ali u globalu,opcenito.Ako Kina izgubi Americko trziste,dje ce biti,Znas dje tamo dje bila prije 50 godina......

Postovana Mis Dzenana,ti itekako primjecujes,moje gresdke u pisanju engleskog,i pricanju takodje,i to je tacno.Ti to smatras mojom velikom mahanom,sto bi po nekom normalnom ljudskom razumu trebalo biti tacno.......
A ja to neznanje bas koristim kao moju vrlinu,sta mislis koliko seja i ti sad razlikujemo.....Posto si zensko ispricacu ti jednu anegdotu.,,,,,,,,

Sarajka,mlada lijepa sarmantna,dosla u Ameriku i zaposlila se u fabriku knjiga.Vidi ona pred Fabrikom sve dobra skupa kola,unutra u ofisima srednjovjecni momci solidno uhranjeni,kontala u sebi dami sejednog od njih dokopati da neradim,ko Sarajevska posla.prva pauza,za lanc uzinu jel,nestjedne ona sjesti nezna cije je koje mjesto pa nebi volila da je neko pomjeri sa stolice.

Stane vako ukraj ipocne grickati svoj senvic,baci pgled malo prema vratima,oho svi u me gledaju,pricca ona,pogledam malo prema prozoru opet gledaju,potvrdi ona jutrosnje misljenje,ufaticu ja nekog iz ofisa,a zgodna sam vitka nisam debela ko Amerikanke.,,
Sutra isto,pogleda aman jarabi,prekosutra,nemogdne stati na to mjesto bi hi nekoliko pa nece da se gura,pomakne se koji korak nize,vidi cuda niko ne gleda u nju.Kontala vazdan sto sad da nije zbog drugacije odjece sto ovo sto ono.Isprica ona to starijoj Bosnki,ova joj veli hami pokazi dje si stojala,odvede je ova i pkaze,ev ovdi kad stojim gledaju me i vrte se oko mene a ovde niko.A nisu ti draga Zlato oni gledali tebe,vec vitrinu sa sendvicima.E ako je tako vraca se Zlata u Sarajevo,pa oni su ko zivina..hvala
xKamiondzija

član od: Jan 08, 2008
Komentari: 48
Citiraj ovaj komentar
Senade da nije malo previse izreceno na racun amerike.
Ti dobro znas da nije njih bilo sta bi se desilo bosni.
To da smo ograjsali ti kao administrator je uvreda za mnoge koji zivimo ovamo .
janjabih
Administrator
Administrator

Citiraj ovaj komentar
Amerika kao zemlja je sigurno lijepa,nisam jos bio tamo ali predpostavljam.
Sto se tice americke politike,mislim da je kurvanjska i to sto muslimani sirom svijeta trenutno trpe je dio te politike.
Sto se tice Bosne i tu mislim da je vrijeme da malo pogledamo stvarnosti u oci.Rat je te 1995 godine zaustavljen a onda nam je u tom vasem Dejtonu obucena ludacka kosulja iz koje necemo izici jos puno godina.
Nije mi samo jasno kako mi koji smo u Evropi to vidimo a vi tamo preko bare ne vidite.
Napisi nam i ti sta ti mislis o toj zemlji u kojoj zivis kao i o njezinoj politici koju trenutno vodi pa da bar znam sta da ti odgovorim sto se tice tog ograjisanja.
I ja sam isto clan ko i vi svi na ovoj stranici i valjda imam pravo iznijeti svoje misljenje.

kundace69

član od: Jul 10, 2008
Komentari: 640
Citiraj ovaj komentar
Postoje dva lijepa filma o temi Amerika "Charlie Wilson's war" sa Tom Hanksom i "The special relationship" gdje mozemo vidjeti jasnu sliku Amerike
nedzoni

član od: Aug 22, 2006
Komentari: 68
Citiraj ovaj komentar
Postoje dve lijepa filma o temi Kine. "U zmajevom gnijezdu", sa Brus Lijem i "Na zmajevom putu" gdje mozemo vidjeti jasnu sliku Kine.

janjabih
Administrator
Administrator

Citiraj ovaj komentar
Kandidat za predsjedničku nominaciju traži veću kontrolu muslimana na aerodromima
Herman Kejn je podržao stav partijskog kolege pozantog po konzervativnim stavovima

Autor Tanjug | Objavljeno 23.11.2011. u 03:38
Kandidat za predsjedničku nominaciju Republikanske partije u SAD Rick Santorum rekao je u Vašingtonu, da bi muslimani na aerodromima u Americi trebalo da prolaze kroz specijalnu kontrolu, zbog opasnosti od terorizma.

On je tokom sinoćne debate vodećih republikanskih političara o nacionalnoj bezbjednosti SAD i spoljnoj politici, rekao da bi kao predsednik Amerike uveo posebnu kontrolu za muslimane, sa čime se nije složio kongresmen Ron Pol iz Teksasa, poznat po svojim liberalnim stavovima.

Bili bi posebno provjeravani oni za koje postoje najveće šanse da bi počinili neki zločin, i jasno da su muslimani ti na koje bi trebalo da se obrati pažnja , rekao je Santorum, bivši republikanski senator iz Pensilvanije.

Biznismen Herman Kejn je donekle podržao taj stav partijskog kolege pozantog po konzervativnim stavovima, međutim nije naveo specifično muslimane kao one koje bi posebno trebalo pregledati na aerodromima.

On smatra da bi bezbjednosne transportne službe trebalo da sprovedu takozvanu ciljnu identifikaciju potencijalnih terorista.

Bilo bi previše pojednostavljeno uvesti etničko profilisanje, već je potrebno da se time bave bezbjednosne agencije i da određuju ko će biti profilisan , dodao je Kejn. Kongresmen Ron Pol se oštro usprotivio ideji da se muslimani posebno provjeravaju na aerodromima, rekavši da nikada ne bi trebalo podrediti slobode i ljudska prava zbog bezbjednosti.

Nekadašnji predsedavajući američkog Kongresa Njut Gingrič, koji prema posljednjim istraživanjima vodi među republikanskim kandidatima, rekao je da bi podržao napad Izraela na Iran samo kao posljednju opciju, i ako bi to značilo zamjenu sadašnjeg režima u Teheranu.

Mit Romni, bivši guverner Masačusetsa, koji je prema istraživanjima nalazi odmah iza Gingriča, založio se međutim za snažne sankcije protiv Irana, ali bez vojne akcije.

Gingrič i Romni se nisu složili ni oko ilegalnih imigranata u SAD, kojih prema procjenama, ima više od deset miliona, pa se nekadašnji predsjedavajući Kongresa založio za aboliciju onih koji žive više godina u Americi, dok je Romni kazao da bi to samo inspirisalo novi talas ilegalne imigracije.

xKamiondzija

Citiraj ovaj komentar
Ti pregledi po aerodromima su bili i prije 12 godina kad smo dolazili ovamo
samo nisu bili tako vazni kao sada u predizbornoj kampanji a sto se tice mene mogu pregledati i na izlazu meni takve kontrole ne smetaju samo daju vecu sigurnost onima koji putuju
Muslihudin

član od: Apr 29, 2009
Komentari: 55
Citiraj ovaj komentar
DŽenana mislim da malo griješiš što kažeš za mnoge ulične svirače ,plesače .igrače ,pjevače i dr. da su to siromasi mahom i da je to američka stvarnost jednim dijelom. Nezaboravi da su baš na ulicama otkrivena mnoga imena danas koji su simboli tog kontinenta iz različitih branši da ne nabrajam imena .Ali ima i onih osoba koje tu zarađuju platu jer su plaćeni od gradskih vlastih da to rade u vidu nekog ondašnjeg običaja ili održavanja tradicije a mi mislimo da su to siromasi.S tog razloga ti ovo sugerišem s najboljom namjerom nebraneći amere , napominjem ti nemam razloga da ih volim ja živim i radim u Bosni i Hercegovini ,tako da mi je svejedno koje i šta je al volim realnu informaciju. Ako misliš da nisam u pravu prošetaj ili raspitaj se u svim svjetskim gradovima imaju ovakve osobe koje pokušavaju da se nametnu javnosti na ovaj način jer druge mogućnosti nemaju da izađu iz anonimnosti i pokažu svoj talenat.
kundace69

član od: Jul 10, 2008
Komentari: 640
Citiraj ovaj komentar
nedzoni (citat):
Postoje dve lijepa filma o temi Kine. "U zmajevom gnijezdu", sa Brus Lijem i "Na zmajevom putu" gdje mozemo vidjeti jasnu sliku Kine.
Mozes li molim te objasniti o cemu pises u stvari netreba jer ovo sto stoji ispod tvog komentara sve govori. Jedno pitanje za sve vas u Americi kad je tolika demokratija zasto je mnogo muslimana ostalo bez posla medju njima i nasih Janjaraca posle 9/11 samo zato sto se zovu Husejn , Hasan itd hmm demokratija nema sta. Nedzoninpogledaj filmove pa mi daj tvoje misljenje a Brus Li svi znamo bio je heroj
xKamiondzija

Citiraj ovaj komentar
kundace je li tvoj otac rahmetli mehmedalija trnavac
nedzoni

član od: Aug 22, 2006
Komentari: 68
Citiraj ovaj komentar
Ma bolan, Kundace, postoji nesto sto se zove sala, pa sam mislio da si za to cuo.

USA----EUROPA---JANJA
Ne možete ostavljati nove komentare u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Ne možete prepraviti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite komentare u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma
Vremenska zona: CET (Bijeljina - Bosna i Hercegovina)  
Stranica 1/36  

Odgovori na temu  
Forums ©

Ova stranica je posvecena svima kojima je Janja u srcu a Drina u venama! Za više informacija možete nas kontaktirati na MAIL

Stranica se otvorila: 0.09 Sekundi