Stranica je namjenjena svima kojima je Janja u srcu, a Drina u venama

NAVIGACIJA

USER MENU

ISLAMSKI LINKOVI

:: Vidi temu - Vijesti iz Janje

Odgovori na temu
janjabih
Administrator
Administrator

član od: Oct 24, 2006
Komentari: 1974
Citiraj ovaj komentar

Vidi profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji e-mail
mesabo

član od: Mar 18, 2007
Komentari: 419
Citiraj ovaj komentar
Vidi profil korisnikaPošalji privatnu poruku
abdul-rahman

član od: Apr 02, 2011
Komentari: 365
Citiraj ovaj komentar
Selam postovani Janjarci
abdul-rahman

član od: Apr 02, 2011
Komentari: 365
Citiraj ovaj komentar
Selam,postovani Janjarci,Janjarke,Janjarska djeco I Janjarski prijatelji.....Za novu godinu20014/15,boravio sam malo u nasoj Janji.Malo sam bio a puno video,A evo sta...Obisao sam,meni veoma drage osobe,a meni su drage osobe,oni sto nemogu da rade I sebi zarade,ato su Nene,Nane,Djede I djeca. I bolesnici.....Otvorim vrata jedne kuce,unutra nana lezi u polusjedecem polozaju,kraj nje stokrla lonka vode,okrajak lepine I malo kajmaka,sobaje polustudena,na sciji djedo,ruka zamotana u krpu.....Selam kakoste,o selam vidi ga kad si doso,prica djedo a a Nana pita kojvo...Nismo vala dobro veli djedo,najgore je vala za hranu,suho se nemere,eto pred nanom od juce stoji ovo lepine I kajmaka,nemereda jede,ja joj poso juce napraviti tarhane,i da zaprzim buknu zejten I sprzi mi ruku,mal se ne zapalismo.....U drugoj kuci Djedo sam,na furuni serpa vare se kompiri,prica penzija mala,ode za ljekove....jedan mi doso kuci,pita hocul sta raditi po avliji pa da zovnem njega.jedva doso kolko se zadiho,al eto radiobih,i tako dalje da ne nabrajam...............Zovnem Profesora Mehmedaliju Gutica,hadzi Medy takozvanog starog I nadaleko poznatog humanistu,ispricam mu to I kazem imal neko da se brine,o ovim iznemoglim I gladnim,u nasm gradu da him se obezbjeki bar po jedan topli obrok..........Odgovara meni Medo da nejma niko,Tu se dogovorimo da pocnemo sa organizacijom ja I ti I da pitamo hocel jos ko pa da napravimo NARODNU KUHINJU.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Postovani svi koji zelite,da se ukljucite,kao donatori ,pomagaci ove humane akcije.Javite se na ovu stranicui dobrovoljno odredite koliko mozete pomoci Janjarsku narodnu kuhinju.....Organizaciju rada,rukovodice hadziMedo,mi smo o tome vec napravili pocetene korake......Molim prof.hadzi Mehmedalija gutic da iznese,u kratkim crtama,plan rada I sta se do sad uradilo,hvala,,,,,,,,,,,Molimo Allaha da sve koji se ukljuce u ovaj hairli proekat
Allah dragi nagradi tako I njihove porodice,Ammin Sa postovanjem;Dzevad Bukvic

...
mesabo

Citiraj ovaj komentar
gutic-medo

član od: Oct 05, 2009
Komentari: 78
Citiraj ovaj komentar
Selam svim Janjarcima i onim koji budu ovo citali.Ja bih se samo nadovezao na pisanje abdul-rahmana alijas BUKVIC DZEVADA.Nas dvojica smo se zimus dogovorili da oformimo narodnu kuhinju koja bi bila u funkciji uza pocetak u zimskom periodu tj.od oktobra do aprila(6 mjeseci).U kuhinji bi se kuhao bar jedanobrok-rucak,a korisnici kuhinje bili bi stari ,bolesni ,nesposobni,siromasni tj,oni koji nemaju uslova za nekakav normalan zivot.Prijedlog je od nas dvojice da se nadju i zaposle dvije kuharice koje ce ujedno biti i cistacise i peracice sudja.Zatim ce se otvoriti poseban ziro racun u banci na koji ce se uplacivati novac za potrebe kuhinje.Ziro racun ce biti povjeren trojici odabranih,postenih ljudi koji ce jednom nedeljno OBAVEZNO na ovoj stranici pismeno iznijeti imena donatora,zatim potroseni novac za nedelju dana,i na kraju trenutno stanje na racunu.Kontrolu ulaza i izlaza novca nad ovom trojicom ljudi ima bih licno ja -Gutuc Mehmedalija.Za prostorije narodne kuhinje vodio sam razgovor (neoficijelno tj.samo informativno) sa nasim imamom Kemal efendijom i predlozi mu onu hodzinsku kucu pored Dzedid dzamije .Tu je bilo obdanisteVILDAN.
gutic-medo

član od: Oct 05, 2009
Komentari: 78
Citiraj ovaj komentar
NASTAVAK TEKSTA:
Trenutno je kuca prazna.Potrebno je samo staviti 2-3 radijatora koji su skinuti.Posto smo svi mi Janjarci gradili ovu kucu,ne vidim razloga da nam Medzlis IZ istu ne dodjeli za ove potrebe.Mi cemo se i zvanicno njima pismino obratiti.Meso za kuhinju mogli bi da dobijemo od kurbanskog mesa koje smo mi janjarci do sada davali za Medresu u Tuzli.Nabavili bi i 3-4 zamrzivaca gdje bi se to meso drzalo.Kako mi rece ef.Kemo da se moze i do 1000 kg mesa sakupiti od tih nasih kurbana.Za povrce ce biti vrlo lako,jer smo mi poljoprivredni kraj i nije skupo,a naravno ce biti i dosta donatora sa kupusom,krompirom,paprIkom ITD:
Onaj ko bude zelio da finansijski pomogne rad kuhinje nek se samo javi na ovu stranicu.O iznosu se ne mora odmah izjasnjavati dok ne bude gotov ziro racun ipotpuni spisak svih donatora.Za pocetak vam mogu samo reci da j e nas Dzevad Bukvic obecao za ovih prvih _ mjeseci oko 5000 KM. Allah ga nagradio.Sad je red na nama ostalim janjarcima,ljudima dobre volje koji su spremni da pomognu.Bit ce jos pisanja o ovome.Vase je da se pocnete javljati.Moze i na ova moj broj za pocetak; 00436766146433 U Austriji ILI 0038766350429 u Bosni.Puno vas selami vas hadzija Medo
mesabo

Citiraj ovaj komentar
mesabo

Citiraj ovaj komentar
mesabo

Citiraj ovaj komentar
Ako neko prodaje kucu u Janji neka se javi ovde na oglas ili na viber broj telefona 00491743962121
Vijesti iz Janje
Ne možete ostavljati nove komentare u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Ne možete prepraviti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite komentare u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma
Vremenska zona: CET (Bijeljina - Bosna i Hercegovina)  
Stranica 26/26  

Odgovori na temu  
Forums ©

Ova stranica je posvecena svima kojima je Janja u srcu a Drina u venama! Za više informacija možete nas kontaktirati na MAIL

Stranica se otvorila: 0.16 Sekundi