![]() |
![]() | POMOZIMO AHMETU ĆEHAJICU (ŠOTANI) | ![]() |
janjabih
Administrator
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Ahmet Ćehajić iz Janje je bivši logoraš koji je proveo težak život u logoru "Batković sve do "Dejtonskog sporazuma". Njegov stariji brat Muhamed je, zbog slične situacije, na kraju rata umro mlad u 42-oj godini života. Iza Muhameda je ostalo troje djece.
Ahmo, u Janji poznat po nadimku "Šotana", radi na dnevnicu po janjarskim avlijama, kopa jame, sječe drva... i to rijetko, kad ima posla. Nedavno je sebi sikerom osjekao prst na ruci. Kad je bila poplava, voda mu je ušla u kuću od čerpića, izgubio je sve stvari što je imao a zidovi se iskrivili, popucali, pod propao a vlaga ušla u čerpiće. Za njega su to postali nikakvi uslovi za život. Komisija je dolazila poslije nedavne poplave, vidjeli, slikali ali on nije dobio nikakve pomoći. Zbog svega ovoga, grupa humanih Janjaraca iz dijaspore je pokrenula inicijativu da se pomogne Ahmi, da dođe do kakvog-takvog krova nad glavom. Ideja je da mu se napravi skromna kućica, pogodna za osnovne uslove života. Pomozimo mu da ostvari tu svoju veliku želju i da osnuje svoju porodicu. U ovoj humanoj akciji može se pomoći u materijalu, novčano ili svojim radom. Svi koji žele pomoći ovoj humanoj akciji mogu se obratiti sljedećim osobama: Ismet Haušić (Švajcarska), tel: 0041 317218117 Konto: BERNER KANTONALBANK AG, 3001 BERN CH80 0079 0042 3373 5241 0 HAUSIC ISMET AHORNWEG 28 3110 MUNSINGEN Senad Delić (Austrija), tel: 00436764200207 prof. Medo Gutić (Austrija), tel: 004317107969 Edin Buzdić (Njemačka), tel: 004915750632533 Džemal Krivić (Belgija), tel: 003232983934 Kancelarija Medžlis IZ Janja Svi koji pomognu biće na spisku koji će biti objavljen kao što će biti prikazan svaki račun i svaka marka gdje je se potrošila. Unaprijed se zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji pomognu. U foto galeriji i na video snimku ispod teksta, možete vidjeti u kakvim uslovima naš Ahmo-Šotana živi. https://www.youtube.com/watch?v=QwZ9vxFTJ5U |
|||||||||||
janjabih: komentar modifikovan dana: Subota Juni 06, 2015 10:23 pm; prepravljeno ukupno 2 puta _________________ Postoji milion gradova u koje možeš da odeš, ali samo jedan u koji možeš da se vraćaš
|
![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
![]() | ![]() |
janjabih
Administrator
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Prije neki dan sam u Janji sreo Aliju Trnovca koji mi je obeco da ce on od sebe Sotani polijepiti keramiku u kupatilu.Rece mi takodje da je bio u Njemackoj i da je neko tamo obeco da ce Sotani kupiti materijal za kupatilo.
Zvacu ga da mi kaze ime pa da i to objavimo ovde na temi. |
|||||||||||
_________________ Postoji milion gradova u koje možeš da odeš, ali samo jedan u koji možeš da se vraćaš
|
![]() |
![]() | ![]() |
janjabih
Administrator
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Tarik Junuzovic koji se nalazi u Saint Louisu,Missouri je sa svojom hanumom sakupio 1330 maraka za naseg Sotanu.Koje sve ucestvovao u ovome ja nemam informaciju.Ako Tarik ovo procita,ako hoce more mi poslati imena ostalih ucesnika pa cu ja to objaviti(janjabih@gmx.at).
Osim Tarika i Kijo Filduzin je dao 50 eura za Ahmeta tako da najnoviji spisak ucesnika ove akcije izgleda ovako: Hauąić Ismet: 500 KM Hauąić Mustafa: 100 KM Hauąić Adin (učenik): 50 KM Hauąić Amina (učenica): 50 KM Ibriąimović Amir: 30 € Merić Almir (Belgija): 30 € Skokić Nedim: 500 KM Gutić Ahmed: 30 € Nurkić Paąaga i Vahida: 500 KM Crnogorac Mirsad i Amela: 100 KM Velagić Avdo: 50 € Arnautović Edis: 100 CHF Korajčević Hazim: 100 CHF Hauąić ©efik: 3000 KM Popaja Elvis i Lejla: 100 CHF Zečkanović Meksud i Alma: 2000 NOK Zečkanović Enes: 500 NOK Ramić Enisa: 2000 NOK Ramić Amela: 400 NOK Ramić Faketa: 700 NOK Ramić Armin: 1000 NOK Đezić Adnan: 500 NOK Đezić Semir i Fata: 400 NOK ©abanović Suad i Adina: 1000 NOK Trnovac Suad: 100 KM Hajduković Nadľa: 500 KM (namjenjeno za materijal za dovod vode u kuću) Junuzović Nedim: 100 € Buzdić Edin i Indira: 100 € Đezić Dľevad i Vahida: 50 € Zvorničanin Nahid: 100 € ©ukilović Mido: 50 KM H. R. : 100 CHF A. R. : 100 CHF ©. M. : 100 CHF Janjarci u Luksemburgu: 194 CHF Ćehajić Senad: 250 € Ćehajić Dľevad: 100 € Adanalić Sead i Resula: 100 € Adanalić Ohran i Aida: 50 € Gorović Sead: 50 € Mehmedović Jasmina: 50 € Gutić Mehmedalija: 100 KM Dľemat "Sabur" (Bern-©vajcarska): 500 CHF Sinanović Ibrahim: 50 € Burić Mirzet i Minka: 200KM Delic Senad 300 maraka Hamzic Mirsad 50 eura Krivic(Zakomac)Dzemal 50 eura Hadziresic Kijo 50 eura Hadziresic Arif 50 eura Krivic Almir 50 eura Krivic Djemila 50 eura Smajic Fadil 50 eura Smajic Sefik 50 eura Velagic Mirzet 50 eura Jusufovic Muho 50 eura Dizdarevic Aljo 50 eura Smajic Damir i Semir 50 eura Bukvic Edina 50 eura Hecimovic Ibro 200 eura Junuzovic Tarik 1330 KM maraka Mehmedovic Kijo(Filduzin) 50 eura Mustafa Mulamustafic (Balija) je obećo sa svojim traktorom odvući sav ąut, kada se bude stara kuća ruąila, i dovući od sebe ąljunak i pijesak za novu kuću. |
|||||||||||
_________________ Postoji milion gradova u koje možeš da odeš, ali samo jedan u koji možeš da se vraćaš
|
![]() |
![]() | POMOZIMO AHMETU ĆEHAJICU (ŠOTANI) | ![]() |
|
||
![]() |
![]() |