Hvala Abudule na finim rjecima.ovo za Janju sto se tice broj stanovinika nisam siguran o tacnom broju al mislim da u Janji bez Dijaspore nema vise od 5000 hiljada mislim na nasu Janju bez Novog Naselja a mozda ima i vise kako rekoh nisam siguran o tacnoj cifri koju sam napiso.
Bitlis
član od: Feb 15, 2011
Komentari: 326
Upisano: Ponedeljak Decembar 31, 2012 5:14 am
Ako po mom misljeno pises veoma uvjerljivo sto si reko nemoze janjarac mrziti Podrinje djelim isto misljenje i svi smo i ucestvovali u izgradnji tog kluba i stadiona neko vise neko manje al eto sad dijele svakom i travnjak i opremu lijepo nema sta humanitarni su treba se okrenuti idrugim problemima u Janji sve ucestalije provale kuca to sto se desaje nikad se u Janji nije desavalo ne osvjetljene ulice pa kozluk sepak je za nas metropola za Kalesiju da i ne pricam a vi se svadajate oko boje dresa i kluba uvjek smo mi citali novine od pozadi prvo sport a ostalo ako stignemo zato smo gdje smo
Dj_Akoo
član od: Mar 13, 2011
Komentari: 47
Upisano: Utorak Januar 01, 2013 11:21 pm
Bitlis potpuno si upravu i slazem se sa tvojim izlaganjem da ima dosta drugih problema u janji nego ovo oko cega se trenutno svadjamo,al vjeruj mi da za sve ovo su krivi sve jedni te isti ljudi.Ni ja ni ti nemozemo nista pokrenuti za tu rasvjetu u janji a i sam sam dosta puta to dozivio jer najgore mi je kad dodjem u mjesto koje najvise volim dodjem iz osvjetljene europe i podjem u carsiju a ono nase janjarske ulice bez rasvjete.Znas kako sma se tad osjeco kao da sma u nekoj rupi il u nekom podrumu al ipak volimo mi svi tu Janju.Samo zelim ti nesta reci Ni ti ni ja nemozemo nista po tom pitanju uradit jer ako bi poceo da radis nesto na svoju inicijativu onda bi ovi koji su za sve krivi i prse se po janji bas i ovi koji su humani i djele janjarski travnjak i dresove drugima a nevide svoje odma bi te napravili lopovom u carsiji.Vjerujem da si vise okusio carsije neg ja i trebalo bi dobro da znas sta bi ti se desilo kao pojedincu kad bi pokreno tu inicijativu zbog te rasvjete il zbog tih provala kuca po janji sto je naravno besmisleno.
Ja nezelim nisakim da se svadjam al dodju ovako koje kakvi potparoli janjarskih glavesina pa zakuhavaju a ja samo nemogu nepravdu i trazim ono sto mi pripada kao Janjarcu nista drugo.Mogu ja da zamislim da nekom smeta sto sam ja osnovao taj klub OFK Janja 2009 i razumijem te ljude sto dodju ovde i pisu sve protiv mene i protiv tog kluba i to ih razumijem jer znam da su nesposobni to sami uradit pa od neke ljubomore il mrznje pisu svasta ovde a vecinu citaoca ovog sajta to nervira i to m je jasno jer je to jedan najmanji problem u nasoj Janji samo da jedan covjek kaze pustite bo tu djecu nekigraju na podrinju sta fali to su nasa janjarska djeca sve bi bilo drugacije vjeruj mi nebi se nista vise pisalo ni svadjalo oko OFK Janja 2009 a taj ko treba to da kaze je Ibrec.E sad dokle god on to nekaze svi ovi njegovi spijuni i potparoli ce mrzit kako mene tako i ovaj klub a tako isto ce pisat kojekave neistine i o meni i ovom klubu.Isto kao da je taj stadion u Janji i sama Janja Ibrecova a ne nasa janjarska i nas sviju janjarca.Ako ima neko da napise i da se potpise da je stadion Ibrecov ja se kunem velikim Allahom da necu nikad vise trazit da OFK Janja 2009 tu igra i ako ima neko da napise i da se potpise punim imenom i prezimenom da je Janja Ibrecova ja u nju vise nikad necu otici i to se mogu zakleti.
Ima dosta onih koji ovde pisu protiv OFK Janja 2009 a ko fol vole Podrinje a nisu nikad uzivotu gledali ni jednu ni drugu ekipu nit su ikad pomogli ta oba kluba na bilo koji nacin e takvi su najgori ovde.Jasno je meni da je bilo ko drugi oformio taj klub i vidio neku potrebu za tim klubom i okupio tu djecu sve bi bilo drugacije.Puno bi se pozitivnije razmisljalo ovde o tome na ovoj stranici bile bi samo fini tekstovi i ako bi neko napiso nesto lose odma bi nas 15 reagovali da sacuvamo taj klub ovako je obrnuto.E sad vjerovatno je i to kristalno jasno sto je to i zasto je to tako.
Al Bitlis mogo bi se malo vratit na rasvejtu pa da ti kazem za ovo sto si piso Kozluk Sepak i Kalesija potpuno si upravu jer sam ja to i sam dozivio.vidio sam jedno jutro oko 3 sata kako je Kozluk osjetljen i kako u tom istom kozluku muzika roka bez problema kafici normalno rade ev recu ti da je to bio period odmora jer sam taj dna sa svojom porodicom kreno za Sarajevo.Moja se supruga bogmila kaze "Sta je ovo pa ovo nema u Janji" hehehe boga mi je upravu.Normalno je da nema jer kod nas ti se ljudi bore da imaju asvalt do svoje vikendice i svojih poslovnih prostora tako isto i rasvjetu mislim kod nas u Janji je tako njih samo to zanima kako ce slagat narod da oni to za narod rade a ne za svoje interese a vidis u Kozluku oni koji su se tamo doselili nisu nase sudbine jer njihovi politicari i guzonje to drugacije rade.Prave svom narodu sta je za njih bolje pa uzmu malo i sebi prezive mandat i povucu se u mirne vode.
Sve dok ovo sami medju sobom nerjesimo uvjek cemo imat ovaj problem u nasoj Janji,jer ja nemogu da svatim da opstina treba da stedi struju na Janji a da u isto to vrjeme mora bit ona ulica u kojcinovcu odnosno onaj sokak koji vodi prema Mlinu neznam kako se zove da nebi pogresno napiso al znam da jedan sokak na putu Janja Bijeljina na desnoj strani u Kojcinovcu vodi prema nekom Mlinu i bas taj sokak mora bit osvjetljen a svemu tome imaju i svjedoci koji su samnom te noci obilazili sva sela od Pilice do Bijeljine i da sad nenabrajam gdje je jos bilo struje jer lakse bi napiso gdje je tu noc nije bilo.Nasi ljudi koje smo mi odabrali Ja nisam al su odabrani od Janjarskog naroda njih 7 koji sjede u MZ nemogu da se dogovore medjsobom da rjese taj problem nije nemogu nego nece da se sastanu njih sedam, uvjek fale dvojica il trojica na tim sastancima uvjek imaju nesto neke obaveze,a neki od njih nece nikako da dolaze a odabrani su da sjede tu i rjesavaju sve probleme u Janji.Mene zanima samo jedna stvar zasto se neko prsi pred narodom u Janji dohvati se te stolice u MZ i posle ga s interpolom nemozes naci zasto ljudi takvog karaktera sami nenapuste te pozicije, ne svi ima ih koji i rade mora se priznat,ja sam to i sam dozivio i uvjerio se.Al ovi sto se prse samo za neko zvanje pa brate mili treba ih bit sramota neka ustupe mjesto nekom ko moze tu funkciju obavljati ima dosta mladih i sposobnih takodje i skolovanih ljudi koji bi se mozda i trudili za takve probleme u nasoj Janji.
Sto se ovih kradja tice obijanja kuca i tih stvari,ja mogu da iznesem svoje misljenje bitlis mada nije to ova tema al eto.Ja licno neopravdavam ni jednu kradju kokosi komsija od komsije il slicno a ne nesto vece.Al vidi jednu stvar sto sma spomenuo na pocetku da su to sve isti ljudi tome krivi.Sve to sigurno janjarska omladina radi u to sam uvjeren 95% a zasto tako mislim,ev zasto.U Janji je veliki broj omladine i raznih generacija od 16 pa do 25 godina starosti koji nemaju nikakih obaveza u svom zivotu sem da izadju u carsiju.Neimastina je veliki faktor kod takve omladine neradi niko nista i onaj ko bi radio nema gdje jer su sve Fabrike koje su nekad bile u Janji rasprodate bud zasto zna se sve ko ih je i rasprodo sve vece firme koje su nesta pokusavale u Janji ukinute su od strane nasih Janjaraca,evo primjer zasto nas janjarac iz Beca familija koja je dosta i previse pomogla nasoj Janji Mulamustafic Vahidin nije mogao da ostavri svoj plan i da zaposli nase janjarce a na istom mjestu otvoreno je nesto sto je pripadalo Janji ja znam ko je to i sprecio znaju to i ostali mjestani Janje al prave se ludi.Eto bas radi takvih primjera sad je u Janji takav belaj da od tih ljudi koji su prodavali te nekakve fabrike i tih ljudi koji su branili razvoj janjarske industrije dobili smo jasan odgovor zbog cega toliko kradja po Janji.To je moje misljenje mozda i gresim,al mislim da ima ovde dosta toga vezano za razlog svega ovog sto sam piso.I dokle god budemo medjusobom cutali i krili jedni druge uvjek ce nam bit otvoren problem oko omladine.
Ja znam da ce dosta vas koji citate ovo mene kad vide nekad negdje reci` E svaka ti cast za ono sto si napiso ` al vjeruj te mi bolje da mi to negovorite jer mene su takvi koji cute citaju i onda kad me vide nakon dvije godine saptali da niko necuje svaka ti cast ovo ono a nece da se izjasne pred svima i doveli do ovoga gdje sam sad u Janji.Ja znam da se nalazim na dnu Janjarske raje od sviju vas ( ne bas od sviju ) al sigurno od vecine,nemora niko da me tjesi meni je to jasno znam i sto je tako al ja znam sigurno da nisam nikog nista slago nisam nikom nista ukro niti sam cije sta prodo i meni je jako mirna savjest sa mojom porodicom osjecam se super dobro.
Selam Postenima.......
Bitlis
Upisano: Srijeda Januar 02, 2013 1:31 am
Fala Ako na opisu situacije u Janji ako ce te glava zaboljeti sto pises ovde tekstove o nasoj Janji nemoj bogati ti si ipak tu a mi smo daleko fala puno selama kako ti napisa postenim
Dj_Akoo
Upisano: četvrtak Januar 03, 2013 5:48 pm
Ma znam da ce me zabolit glava vec je pocela bolit al naviko sam ja na to...
Selam postenima
Dj_Akoo
Upisano: Petak Januar 04, 2013 1:24 am
Za naseg Abdul-Rahmana:
Posto smo ovu temu pokvarili vec, odosmo sa sporta i Ofk Janja 2009 na probleme po Janji.Hajd da nekvarimo i druge teme neka nas malo ovde dok nepocne proljetno prvenstvo ja se iskreno nadam da se nece na nas ljutit ovi iz Ofk Janja 2009 sto pisemo ovo na ovoj temi,volim i ja taj klub isto kao i oni.
- Moj abdul-rahmane ponekad me stvarno iznenadjujes kao da nisi okoreli Janjarac i prva postava carsije i uglednih ljudi iz Janje.Pa tebi bar treba da bude jasno da ovi nasi Janjarci koji su u Dijaspori ( ne svi doduse al vecina 90% njih ) vise vole da komsija nema litru zejtina il litar mlijeka kako mu se moze izsmijavat kad dodje na odmor pa makar mu se i kuca provalila.Hehehehehehe da ti znas kakvi smo mi kad dodjemo iz Dijaspore moj brate slatki.Uzmemo debela auta na kredit dodjemo u Janju da ih nemozemo parkirat u avliju neg pred avliju da komsija crkne od muke kako mi imamo a oni pjeske hodaju hehehehe joj pa ja sad bas vidim da ti nisi dugo u Janji bio,nije to vise ona Janja nisu to vise oni ljudi i one komsije od prije sve se to sad promjenilo.Volimo mi uzet djetu najbolji telefon kojeg zidovi na traku izbace pa nek je taj telefon i 800 eura tako kad dodje nase djete iz dijaspore neka ona djeca u janji gledaju po carsiji u telefone nek misle da ovi nasi iz Dijaspore nosaju po dzepovima letece tanjire.A nepitamo se imal onaj il ono djete Janjarsko sto gleda u taj telefon sta jesti kod kuce.Tako ti je to moj Abdule sad u Janji.
Treba napomenut ipak ima mali broj nasih Janjaraca koji kad dodju iz inostranstva pripaze svoje komsije nekom milosti i finansijski kolko tolko pomognu.Al njih je veoma mali broj.E sad ovo ti pisem jer sigurno takve nase ljude i Alah dz.s. cuva a i same komsije im kucu pripaze takvima se kuce neprovaljuju.Nece bo ni onaj sto to uradi uradit nekom ko je dobar,nego ti koji to upravo rade po janji bas onima koji kad dodju u Janju nemozes im prici ni sa jedne strane i koji rostiljaju po vikendicama i avlijama a komsijska djeca smagaju bas njima se to i desava.
Znas kako mislim da bi ti to trebo znati,sve to ide iz Carsije pocevsi prvo od carsijskih konobara koji su zaposleni u Janjarskim kaficima i kafanama.Sad se ti pitas sigurno kako to,ev kako.
Kad su odmori nasi iz Dijaspore dodju s punim novcanicima naguraju po 10 000 eura u novcanik odu kod Mekse il bilo gdje drugo nije bitno Valentino Art il San Siro i kad placaju racun vade gute iz dzepova a neostave onom hudom konobaru ni jednu marku na baksis.Oni nasi hudi konobarcici od neke svoje tuge il muke koji crnce gore nego i jedan janjarac u Dijaspori ode posle fajronta kod Zeleta da popije kafu il dan kasnije pa se zamisli i pocne da prica normalno svoje jucerasnje dogadjaje pa kaze medj masom onih koji nemaju sta da jedu kako je sinoc sluzio nekog neznam sad koga i kaze ovako ja sma to sluso svojim usima citiram i izvinjavam se na izrazu "Jebo majku svoju izvadi gutu para sve po 100 eura plati ceh neostavi ni marku baksisa dabogda mu misi pojeli sve po kuci" heheheheehe ovo je zalosno i smjesno al je istinito.I onda sta se desava neko od tih gladnih to cuje i onda ceka da se dijaspora vrati u dijasporu pa onda krene akcija e tako ti je to u Janji nemoramo mi krivit za ovo ni Meksu ni Art ni Valentino ni San Siro ni Zeleta to se desi tako i taj ko je to isprico nije sigurno nikome licno reko hej idi ti tu i tu provali mu kucu.To se desava iz usta u usta od uha do uha i to je normalno.Taj neko koje to isprico htio je da bude malo duhovit i zanimljiv toj raji koja sjedi tu negdje a neko je to boga mi i iskoristio hocu reci zloupotrebio.
A sto se tice tvog predloga ti si super to sve napiso i fino predlozio i upravu si za sve ono sto si napiso smanjile bi se sigurno te prljave stvari po Janji.Al eto predlozi to kome pametnijem od mene ima ih puno pametnih ovde svako ce te od njih napasti i napravit Lopovom rece ljudi da ti imas nesto snjima hehehehe to je tako nemoj se na mene naljutit al ja znam ovo sve iz iskustva nemoj svatit pogresno ovo moje izlaganje ti znas da ja tebi nemislim lose i znas da te postujem i cjenim.Al znam iz iskustva kad je nekad nas Janjarac iz Luxembourga Jusuf Osmanbasic predlago svim janjarcima ovde na ovoj istoj stranici da se napravi jedan zajednicki fond za nase siromasne janjarce da taj isti fond kontorlise nekoliko ljudi bio je predlog mislim 10 ljudi pet iz Janje pet iz Dijaspore mozda i manje nisam siguran kolko tacno ljudi al znam da je bila rjec pola iz Janje pola iz Dijaspore i da ti ljudi kontrolisu sav taj fond koji bi stajao na nekom bankovnom kontu ljudi iz Janje bi bili zaduzeni da upisuju one kojima je to potrebno a ovi iz Dijaspore bi bili zaduzeni da skupljaju novac vjerovatno bi to bilo iz vise Drzava mislim iz raznih drzava sirom Dijaspore i govor je bio da svako od nas iz Dijaspore uplacuje mjesecno samo 5 uera to je vrjednost jedne kutije cigara da se odreknemo mjesecno to je vjeruj mi nista za one koji su u Dijaspori.
Iz tog Fonda nebi se pomagali samo siromasni pomagale bi se i druge lijepe stvari bilo je dosta svakoraznih ideja jer racunajuci kolko nas ima u dijaspori moglo bi se svake godine odprilike skupit oko 20.000 eura a da nikome od nas nezafali ni u tanjiru ni za racune ni za skupu odjecu ni za debela auta ni za odmore po moru.Vjeruj da je ta akcija pokrenuta na vrjeme znas kolko bi se za 20.000 eura moglo poradit po Janji puno puno puno toga.Al jebiga mi volimo otici u Njemacke Holandske Belgijske Austrijske Americke i sve ostale kafane tamo ispijat i jos castit one koje i neznamo nego pomoci svojima koji nemaju u Janji.Taj isti Jusuf Osmanbasic koji je svaku akciju za Janju pomogao novcano i podrzao je svaku tudju ideju al njegova ideja ovde je bila haos odma su ga njih nekoliko haparleisali ovde i ja ti kazem i pisem ovo jer se bojim za tebe da ako tako nesta pokrenes ovo sto si napiso bice ti isto kao i Jusufu.Ja cu kao Janjarac koji zivi malo u Europi a malo vise zivi u Janji koji nema zaposljenje i nema nikakvo primanje uvjek pomoci svaciju akciju finansijski i moralno tako isto i tebe cu podrzat i sigurno ti kazem ovo sto si napiso je pravo dobro al kolko je prihvatljivo kod nasih Janjaraca uvjerices se sam u vrlo brzom i kratkom vremenu.
Kao sto ti napisa Hvala na citanju i Selam Postenima...
OFK_Janja_2009
član od: Sep 04, 2011
Komentari: 102
Upisano: Nedjelja April 07, 2013 10:13 pm
Nismo se dugo oglasavali evo malo da vam se javimo i obavjestimo o trenutnom stanju kluba.
Potrudicemo se da vas redovno obavjestavamo o odigranim utakmicama i ostalim stvarima sto se tice kluba Ofk Janja 2009.Do sada su odigrana dva kola proljetnog djela prvenstva sezone 2012/2013 pa evo da vam napisemo i sve rezultate s tih utakmica kao i trenutnu tabelu.
10.kolo Druge Opstinske Lige 30/31.mart.2013
FK Sloga ( Dazdarevo ) - Fk Mladost 73 ( Kriva Bara )_________ 3:1
FK Miloš Obilić ( Novo Naselje Janja ) - OFK Janja 2009_______ Odgodjeno
FK VSK ( Velino Selo ) - FK Borac ( Trnjaci )_________________ 2:1
FK Polet ( Gornji Kojčinovac ) - OFK Batković________________ 1:2
Napomena: Utakmica izmedju OFK Batkovica - FK Milos Obilic Janja odigrana je u Johovcu.Preostala utakmica FK Borac - FK Trnjaci igra se 10.04.2013 god.
mustafa_juventus_9
član od: Jun 05, 2009
Komentari: 86
Upisano: Ponedeljak April 15, 2013 12:01 pm
Prica se da je se klub OFK Janja 09 ugasio,imali u tome istine ??
Bitlis
Upisano: četvrtak April 18, 2013 4:11 am
to je fk obilic janja se ugasio
emir-bosanac
član od: May 13, 2006
Komentari: 94
Mjesto: austrija
Upisano: Subota April 20, 2013 4:26 pm
Bitlis (citat):
to je fk obilic janja se ugasio
Kakav fk obilic Janja, majku im cetnicku.
Janja podhitno mora da trazi da se novo naselje odvoji kao zasebno selo. Janja je BOSNJACKA.
Zna se zasto se izgradilo to naselje.
Bitlis
Upisano: Nedjelja April 21, 2013 5:58 am
nikad mi se nije zvidjao naziv kao ljudi naj bolji smo u evropi
Dj_Akoo
Upisano: Petak Juni 28, 2013 10:33 pm
abdul-rahman (citat):
abdul-rahman (citat):
Dj_Akoo (citat):
Sretan treci rodjendan OFK Janja 2009.
Zvanicni datum osnivanja ovog janjarskog fudbalskog kluba je 01.12.2009 tim povodom puno uspjeha i akobogda da se neke stvari malo preuredu da ovaj klub napreduje i da pravi nove uspjehe i sto prije da domace utakmice igra u maticnom mjestu Janji.Nadam se uz dobru volju Janjaraca i dobru organizaciju sviju nas naravno uz pomoc MZ Janja kao i Opstine Bijeljine da ce se i ovaj problem ubrzo rjesit.
CESTITAM,CESTITAM,.....OFK JANJA 2009...treci rodjendan,igracima i upravi kluba.....Veliki je uspjeh odrzati se vec tri godine na Semberskoj vjetrometini,bez svoga tla pod nogama,to nemere svako...Ali mogu JANJARCI,puno srece i uspjeha u buducnosti.....i odoh da vam posaljem,od srca 100 aplauza iz Amerike....
Selam za treci rodjendan kluba ofk janja 2009,poslato je 100 us dolars,podici u dolarima,poslato je jos 100,za pradjekt koji vodi efendija Camic sa djecom,pomoc komsijama...Obadvije stotine su poslate na ime Amir Hajtic pod brojem 322-281-1234.....Tako dragi Amire jednu stotinu podaj Efendiji Camicu,a drugu stotinu podaj svom klubu,pa nek uprava na celu sa tobom odluci sta ce sa tih para uraditi, ja necu da se mjesam dje ce se taj novac usmjeriti....Sacuvaj mi obadvije priznanice,i od kluba i od IVZ,i ako mozes po jednu sliku kad se akobogda vidimo da mi dadnes,niza radi cega vec samo za radi uspomene,jer da nejma uspomena nebi bilo ni,kontakta ,pa ni ostalog.puno srece,i zahvale svim dobrim ljudima koji rade na dobrobit nase Janje i Janjaraca,Janjarki i Janjarcica...U potpisu Abdull
Selam Abdul Rahmane zamolio bi te kad procitas ovaj moj komentar ako je moguce da mi se javis evo ti moj broj telefona u Bosni 00387 65 834 427.Kad budes ovo procito nazovi da se malo cujemo. Ako.
OFK Janja 2009: Pobjeda za kraj
mustafa_juventus_9
član od: Jun 05, 2009
Komentari: 86
Upisano: Subota Maj 23, 2015 8:30 pm
OFK Janja 2009: Pobjeda za kraj
I u poslednjem kolu II Opštinske lige – Istok BN fudbaleri OFK Janja 2009 ostvarili su i sedmu pobjedu u sedam odigranih utakmica u drugom dijelu sezonu.
Sa uvjerljivih 3:0 savladali su ekipu FK Čengić i time se na najbolji mogući način oprostili od ovog nivoa takmičenja, jer su već u prethodnim kolima obezbjedili ulazak u veći rang.
I ovaj put, kao i u mnogim utakmicama ranije, ponovo tandem Ibrahimović-Sinanović rješava utakmicu. Prvo je u 16. minuti Sinanović pogodio za vodstvo Janjaraca, da bi Ibrahimović pred sami kraj prvog poluvremena udvostručio vodstvo.
Tačku na ovo prvenstvo, golom u 81. minuti stavio je mladi Mustafa Hadžić, koji je lijepo probio po lijevoj strani i matirao gostujućeg golmana za konačnih 3:0.
U konačnici, nakon osvajanja titule u ovoj ligi te ulaska u veći rang, Upravi, igračima ali i svim navijačima OFK Janja 2009 treba odati veliko priznanje i čestitke za dosad najveći uspjeh u mladoj historiji ovog Janjarskog kluba.
OFK Janja 2009 – FK Čengić 3:0 (2:0)
OFK Janja 2009: Sinić, Dautović, M. Hadžić, Dervišević, A. Hadžić, Nuhanović, Osmanagić, Pilić, Ibrahimović, Đekić, Sinanović. Još su igrali: Jusufović. Hamzić, Muratović.
Ne možete ostavljati nove komentare u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu Ne možete prepraviti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite komentare u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
Vremenska zona: CET (Bijeljina - Bosna i Hercegovina)
Stranica 10/10