![]() |
![]() | DA LI SE JOŠ NEKO SJEĆA | ![]() |
![]() |
![]() | ![]() |
sda_janja
![]()
![]() |
![]() |
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
abuammar
![]()
![]() |
![]() |
esselamu alejkum werahmetullahiu weberekatuhu.prvo bi se osvrno na zadnji upis.milim da je tema bijeljinske dzamije jako dobra za diskusiju i da ovu zadnje dodanu temu nebi trbelo mjesati u to.isto tako i ta tama je odlicna ali otvoriti temu samo za nju.sad bi se vratio na bn.dzamije.kao prvo da Allah swt.nagradi nase izlagace a posebno jusufa trbica na vako izdasno izvjestaju.jako dirljivo.isto tako volio bi da i oni posjecuju ovu stranicu ili bi to i ovo trebalo pisati na bijeljinsku stranicu.jako zalosno je to sto se desilo nasim dzamijama odnosno Allahovim kucama.to se dogodilo od onih ljudi koji za Allaha i neznaju pa stoga i nije neko cudo.to se i ocekivalo jer slabasni bosnjo je vjerovo vise svakom osim onom sto pise u KUR,AN I KERIMU:I SUNNETU ALLAHOVOG POSLANIKA SAWS.danas je zalosnija stvar sto su te dzamije postale predmetom trgovine od onih koji bi bas trebali da u njima opiminju i podsjecaju ljude na ono sta se ne tako davno desilo tim Allahovim kucama.mojim zadnjim boravkom u janji i bijeljini prosli vikend zapazio sam jednu DRAGA BRACO I CIJENJENE SESTRE U DINI ISLAMU strasnu stvar.u vise bijeljniskih dzamija dvoristima nalazae se kiosci firme DUVAN.sokiran sam tim prizorom.to su kiosci u kojima ce se prodavati haram duhan i novine koje ce pisati protiv bosnjaka.pitam sebe a i vas zar su vodeci ljudi i TZV:IZ BIJELJINE dali sebi za pravo da trguju vakufom pogotovo sa onima koji su i rusili te dzamije.volio bih kad bi ovo procito i predsednik medzlisa moj prijatelj i brat u vjeri EMIR MUSLI.po mom misljenju i nije mu mjesto tu dje i jes.naravno to i njie njegovo djelo.isto tako pozivam imame bijeljine da to sprijece jer oni su ti koji bi trebali znati sta je haram ,a sta halal.trazio sam ih u vise navrata ali nazalost bez uspjeha.uvjek nadjem u dzamiji 2 do 3 covjeka.ZALOSNO ZA JEDNU BIJELJINU.ljudi kazu da upste i ne dolaze na namaze.ima neki Allahov rob koji ih mijenja mada su oni placeni i preplaceni da dolaze na namaz.ako ne zbog boaveze prema Allahu onda zbog onog zasto uzimaju novac.isti problem imamo i mi u janji dje vakufska zemlja prodata preko puta dzamije pa se danas tu svaki belaji desavaju. omladina se tuce alkohol i ko zna sto sta konzumira.DRAGA BRACO URAZUMIMO SE I STANIMO U KRAJ TOME JAVASLUKU I SKRNAVLJENJU VJERE.izadjimo ponovo sa peticijama izeberimo sebi za vodje one koji se na prvom redu Allaha boje a ne ljudi.NA NASEM PUTU DO USPJEHA DRZIMO SE KUR;ANA I SUNNETA:
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
abdul-rahman
![]()
![]() |
![]() |
Selam.Procitah abuamar ders,pa svasta saznadoh,i fala mu i da nas koje nas interesuje ova glavna grana zivota vako pocesto obavjesti.subhanallah pa u dzamijskoj avliji kiosk duhana i ostalih harama....Vidimm dase Abuamar trudi i poziva i opominje............................Ali ja mislim ovako,sve to dragi Allah vidi,i daje do znanja da i mi svi vidimo ili cujemo.Sve se desava Allahovom voljom pa i rusenje,dzamija u prosloj agresiji,pa i pnovno pravljenje opet Allahovom voljom,i vracanjem u amanet Boshnjackom korpusu onaki kakav je,nebili se opametijo ,dosao TOBE,kako zna nas narod rezi.......Medjutim sta se desava,istohaman pa i gore, jos manje ljudi pada na sedzdu u dzamijama.........Sad ce Bosnjaci,ne bas Bosnjaci nego mislim na sadasnju IVZ ostati opet bez dzamija(to ja mislim).Nece dzamije biti porusene,nego ce prici u ruke i upravu vecih vjernika nego sto su Bosnjaci Muslimani,prece u ruke bolje obrazovanijih Muslimana,boljih ucenjaka,bolje ulleme,boljih mummina i mumminki,i bolje obrazovanih u pogledu visokog obrazovanja svih grana....A ovo moje misljenje potvrdjuje i proglas IVZ koji je iznjet,da imami moraju biti fakultetski obrazovani.Jer ovi su vec visoko obrazovani ima ih dosta sa doktoratom ,a svi su sa fakultetima.Svaki dan su sve javno masovni,tj svaki dan sve vise Bosnjaka prihvata njihov nacin,tj izvorni nacin prakticiranja islama i pkazuje javno,svojom nosnjom izgledom itd.A sto je pokazala nedje skoro studija,da je visestruko veci broj Bosnjaka koji svakodnevno zive izvornim Islamom,ali zbok kojeraznih okolnosti ne pokazuju to svojom vanjstinom,zene hidzabom a muski duzom dradom itd. Ammin Allahu da bude po tvojoj volji ali kako je najbolje za bosnjake muslimane.selam
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Jedan_je_Nehro
![]()
![]() |
![]() |
Ale Štrkonjić prisjeća se strašnih zločina u Ključu
Fatma ubijena hicem u usta, njenoj majci zarili nož u srce Štrkonjić: Očekuje susret s ubicama FOTO: Avaz Ale Štrkonjić prisjeća se strašnih zločina u Ključu Ž2 = Fatma ubijena hicem u usta, njenoj majci zarili nož u srce Ž3 = Danas se odlučuje o produžavanju pritvora Bajićima, Vrtuniću, Dragiću i Lukiću, od čijih su ubilačkih pohoda strahovali Bošnjaci ključkih sela Ž7 = Štrkonjić: Očekuje susret s ubicama #ale strkonjic 3# Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona privodi kraju istragu zbog ratnog zločina protiv bošnjačkih civila u Ključu nakon što su u Republici Srpskoj uhapšeni braća Predrag i Nenad Bajić, Mladen Vrtunić, Slobodan Dragić te Milan Lukić, svi sa područja općine Ključ. Danas će Kantonalni sud u Bihaću odlučivati o produžavanju istražnog pritvora za ovu zločinačku petorku, od čijih su pljačkaških i ubilačkih pohoda strahovali Bošnjaci više ključkih sela. Ž4 = Mlazevi krvi Ale Štrkonjić, 71-godišnji mještanin Malih Reizovića kod Ključa, preživio je 21. novembra 1992. godine brutalno iživljavanje Predraga Bajića, Mladena Vrtunića i Željka Budimira, a zločinci su mu ubili suprugu Fatmu i punicu Fatimu Koljić. Danas živi u Švedskoj i očekuje suočavanje s ubicama. - Njih trojica komšija upala su u moju kuću prije ponoći. Bajić je iščupao telefonski kabl iz utičnice i tada su počeli tući suprugu i mene. Mladenko mi je nožem probio tkivo na lijevoj ruci i sjekao me je dalje po ruci do kosti dok je krv lila u mlazevima. Za to vrijeme Gagi je tukao moju suprugu i držao joj pištolj pod vratom - sjeća se Ale Štrkonjić strašnih scena. Ž4 = Gubio svijest Kako priča dalje, onda je Vrtunić odveo njegovu suprugu Fatmu u drugu sobu, iz koje su se potom čuli njeni krici. Za to vrijeme, Bajić i Budimir tukli su njega, tražeći mu novac i zlato. Nesretni čovjek u više navrata je od batina izgubio svijest, a zločnci su ga polijevali vodom, tražeći da im preda novac. - Nakon što sam im dao 800 maraka, nastavili su me tući, tražeći još, jer su, kao komšije, znali da sam štedio da kupim auto. Kada sam vidio da će me ubiti, odveo sam ih u baštu, odakle sam iskopao kesu sa 5.000 maraka i dao im. Dok su na stepeništu kuće brojali novac, u pidžami i bos, pobjegao sam u mrak - ispričao je Ale Štrkonjić. Srpska policija sutradan je u Štrkonjićevoj kući našla mrtve njegovu suprugu i punicu. Fatma je ubijena hicem u usta, a punici Fatimi zločinac je zario nož u srce. Ukopane su na mezarju u Gornjim Reizovićima. Ž8 = M. DEDIĆ Ž6 = Kako su sijali strah Grupa Predraga i Nenada Bajića, Siniše Babića, Milana Lukića, Mladena Vrtunića, Slobodana Dragića i Željka Budimira sijala je strah i trepet po ključkim selima. U Pudin Hanu krajem jula 1992. godine ubili su Ibrahima Kumalića i Ibrahima Draganovića te oteli zlato od ukućana, a u Humićima usmrtili Refika Pudića i zlostavljali Vahida Ćehajića i Đulsu Islamagić. Krajem decembra 1992. u selu Vojići, nakon zlostavljanja većeg broja civila, ubili su Hamdiju Zukića i Redžu Delića, a u kući Latifa Perfića izboli su nožem vlasnika kuće i tražili novac. Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona privodi kraju istragu zbog ratnog zločina protiv bošnjačkih civila u Ključu nakon što su u Republici Srpskoj uhapšeni braća Predrag i Nenad Bajić, Mladen Vrtunić, Slobodan Dragić te Milan Lukić, svi sa područja općine Ključ. Danas će Kantonalni sud u Bihaću odlučivati o produžavanju istražnog pritvora za ovu zločinačku petorku, od čijih su pljačkaških i ubilačkih pohoda strahovali Bošnjaci više ključkih sela. Mlazevi krvi Ale Štrkonjić, 71-godišnji mještanin Malih Reizovića kod Ključa, preživio je 21. novembra 1992. godine brutalno iživljavanje Predraga Bajića, Mladena Vrtunića i Željka Budimira, a zločinci su mu ubili suprugu Fatmu i punicu Fatimu Koljić. Danas živi u Švedskoj i očekuje suočavanje s ubicama. - Njih trojica komšija upala su u moju kuću prije ponoći. Bajić je iščupao telefonski kabl iz utičnice i tada su počeli tući suprugu i mene. Mladenko mi je nožem probio tkivo na lijevoj ruci i sjekao me je dalje po ruci do kosti dok je krv lila u mlazevima. Za to vrijeme Gagi je tukao moju suprugu i držao joj pištolj pod vratom - sjeća se Ale Štrkonjić strašnih scena. Gubio svijest Kako priča dalje, onda je Vrtunić odveo njegovu suprugu Fatmu u drugu sobu, iz koje su se potom čuli njeni krici. Za to vrijeme, Bajić i Budimir tukli su njega, tražeći mu novac i zlato. Nesretni čovjek u više navrata je od batina izgubio svijest, a zločnci su ga polijevali vodom, tražeći da im preda novac. - Nakon što sam im dao 800 maraka, nastavili su me tući, tražeći još, jer su, kao komšije, znali da sam štedio da kupim auto. Kada sam vidio da će me ubiti, odveo sam ih u baštu, odakle sam iskopao kesu sa 5.000 maraka i dao im. Dok su na stepeništu kuće brojali novac, u pidžami i bos, pobjegao sam u mrak - ispričao je Ale Štrkonjić. Srpska policija sutradan je u Štrkonjićevoj kući našla mrtve njegovu suprugu i punicu. Fatma je ubijena hicem u usta, a punici Fatimi zločinac je zario nož u srce. Ukopane su na mezarju u Gornjim Reizovićima. Kako su sijali strah Grupa Predraga i Nenada Bajića, Siniše Babića, Milana Lukića, Mladena Vrtunića, Slobodana Dragića i Željka Budimira sijala je strah i trepet po ključkim selima. U Pudin Hanu krajem jula 1992. godine ubili su Ibrahima Kumalića i Ibrahima Draganovića te oteli zlato od ukućana, a u Humićima usmrtili Refika Pudića i zlostavljali Vahida Ćehajića i Đulsu Islamagić. Krajem decembra 1992. u selu Vojići, nakon zlostavljanja većeg broja civila, ubili su Hamdiju Zukića i Redžu Delića, a u kući Latifa Perfića izboli su nožem vlasnika kuće i tražili novac. |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | DA LI SE JOŠ NEKO SJEĆA | ![]() |
|
||
![]() |
![]() |