Stranica je namjenjena svima kojima je Janja u srcu, a Drina u venama

NAVIGACIJA

USER MENU

ISLAMSKI LINKOVI

:: Vidi temu - izgradanja nasipa u janji inicijativa

Odgovori na temu
izgradanja nasipa u janji inicijativa
boziji_dar

član od: Jan 22, 2009
Komentari: 129
Citiraj ovaj komentar
pokusavamo pokrenuti inicijativu za izgradnju nasipa od pumpne stanice pa nadalje prema obrijezi ili batru ili vec kako strucnjaci procijene pa dacujemo prijedloge i da konacno nesto pokrenemo samo malo manje da nas hvale jer stvarno je dosta da nas sest puta hvale za poplave eto toliko od mene da cujemo sta ostali o tome dumaju.
Vidi profil korisnikaPošalji privatnu poruku
pcelica

član od: Mar 23, 2010
Komentari: 19
Citiraj ovaj komentar
Drina je planinski tip rijeke , nije kao Sava ravnicarki pa da bi uspjeli s nasipom
kundace69

član od: Jul 10, 2008
Komentari: 640
Citiraj ovaj komentar
Kad covjek masta onda moze svasta mislim da se treba pobrinuti oko sadasnjih problema posle poplave kako i sta uraditi za one kojima je imovina ostecena a nerazmisljati o necemu sto je Sizifov posao selam
Vidi profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji e-mail
murke

član od: Nov 17, 2010
Komentari: 42
Citiraj ovaj komentar
kundace69 (citat):
Kad covjek masta onda moze svasta mislim da se treba pobrinuti oko sadasnjih problema posle poplave kako i sta uraditi za one kojima je imovina ostecena a nerazmisljati o necemu sto je Sizifov posao selam

sasvim se slazem sa tobom da se pobrine oko pomoci ljudima kojima je imovina ostecena ali ima i ona kad grmi tad i sijeva pa nek se proba dok se prica o poplavi da se iskoristi i ova situacija da se opstina natjera da se bar malo pobrine ,ti si bio jos mali kad je janja bila opstina a drina rusila sve pred sobom a tadasnji presjednik opstine nije dao da se utvrdjuje obala to mozes pitati amidze Hase on ce ti bolje reci a sad nije bolja situacija samo se prica i hvali cim ovo prodje niko zute banke nece vidjeti od odstete zivi bili pa vidjeli Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
kundace69

član od: Jul 10, 2008
Komentari: 640
Citiraj ovaj komentar
Nema potrebe da pitam amidzu jer znam pricu ono sto ja govorim je VELICINA projekta zato mislim da je realnije pomoci sad a nesamo pricati selam
Vidi profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji e-mail
ASKER

član od: Oct 21, 2010
Komentari: 327
Citiraj ovaj komentar
DzenanaBN-Janja (citat):
Eto koliko smo mi slozni. Poplava je zahvatila citavu Semberiju. U Bijeljini su zadnja 2 dana krenule razno - razne akcije prikupljanja pomoci ugrozenom stanovnistu. Na trgu je danas bio postavljen stand na koji je narod donosi bilo koji vid pomoci. Otvoren je ziro - racun za sve one koji zele novcano pomoci. Kafici su poceli sa humanitarnim akcijama gdje se ulaz naplacuje a sav prihod od ulaznica ici ce ugrozenom stanovnistu. 'mjesto da i mi tako nesta u Janji uradimo ( ja sam prva koja bi pomogla koliko - toliko , jer od " duduk-a ( dodika ) " sigurno necemo toliko dobiti pomoci ) u Janji ce pojedini kafici radije praviti promocije piva i party nego da pomognu nasem narodu. Zalosno !!!!
NE KONTAM TO "SAV PRIHOD IDE UGROZENOM STANOVNISTVU" KAKO JEL OD KUCE DO KUCE IL CE U JEDAN DZEP PA DA ON DJELI KOME I KOLIKO HOCE KAKO OBICNO BUDE.
KURUZISTE

član od: Apr 14, 2010
Komentari: 408
Citiraj ovaj komentar
murke (citat):
kundace69 (citat):

sasvim se slazem sa tobom da se pobrine oko pomoci ljudima kojima je imovina ostecena ali ima i ona kad grmi tad i sijeva pa nek se proba dok se prica o poplavi da se iskoristi i ova situacija da se opstina natjera da se bar malo pobrine ,ti si bio jos mali kad je janja bila opstina a drina rusila sve pred sobom a tadasnji presjednik opstine nije dao da se utvrdjuje obala to mozes pitati amidze Hase on ce ti bolje reci a sad nije bolja situacija samo se prica i hvali cim ovo prodje niko zute banke nece vidjeti od odstete zivi bili pa vidjeli Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Selam MURKE svaka cast,na ovake lijepom objasnjenju,ko ono bi presednik opstine ,pa nam odnesose i konfekciju i stolariju i korparu.A za Drinu se poce nasipati ,bacati veliko kamenje za vakat Ibrecove vladavine,tj presednik komiteta, i to kad se Drina prikucila njegovoj Adakali.A cuo sam da su tada trnavci(kundaci) finansiski puno pomogli.Pa meraje isprodavase.Jednom je Asker spomeno ,nikad Janja u vrhu nije imala prave Patriote. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
mujo

član od: Sep 16, 2004
Komentari: 29
Citiraj ovaj komentar
pcelica (citat):
Drina je planinski tip rijeke , nije kao Sava ravnicarki pa da bi uspjeli s nasipom

Nebih se bas slozio s tobom,otidji u Mali Zvornik iza njihove dzamije je nasip i ide dole prema Loznici.Sto znaci da srbija osim sto uzima lovu sa tih 2-3 centrala na Drini,oni su i zastitili svoju stranu od centrale do iza Loznice.
boziji_dar

član od: Jan 22, 2009
Komentari: 129
Citiraj ovaj komentar
mujo (citat):
pcelica (citat):

Nebih se bas slozio s tobom,otidji u Mali Zvornik iza njihove dzamije je nasip i ide dole prema Loznici.Sto znaci da srbija osim sto uzima lovu sa tih 2-3 centrala na Drini,oni su i zastitili svoju stranu od centrale do iza Loznice.

tako si u pravu trebali ovi nasi da malo odu da vide kako ljudi rade Wink Wink Wink Wink Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
ASKER

Citiraj ovaj komentar
hehe vrlo smijesno, pa ovi nasi gursuzi nisu uspjeli ni korito janje da urede,mislim kako su obecali a kamoli drine,mozemo samo da sanjamo, il da skupljamo od naroda kao u ostalom i za sve ostalo pocev od obicne ulicne rasvjete pa dalje, samo kod nas u janji jadni narod mora za sve da plati,dok se oko nas sve gradi od opstinskih para,al ne i u Janji,
KURUZISTE

Citiraj ovaj komentar
ASKER (citat):
hehe vrlo smijesno, pa ovi nasi gursuzi nisu uspjeli ni korito janje da urede,mislim kako su obecali a kamoli drine,mozemo samo da sanjamo, il da skupljamo od naroda kao u ostalom i za sve ostalo pocev od obicne ulicne rasvjete pa dalje, samo kod nas u janji jadni narod mora za sve da plati,dok se oko nas sve gradi od opstinskih para,al ne i u Janji,
Selam, ASKERu ovo sto ti sad pises jednom je nakav pisac na ovom forumu napiso u stihu mislim ide ovako;;Kad sidjes niz Obrijez,odma na pocetku Semberije,,,,,,Ima jedno plaho lijepo mjesto,a nikad nijedna vlast u njega ulozila nista nije,,,,O,O,O jes, slago sam STANICU MILICIJE da Janjarce bije,,,,,Sve ostalo su i skole i Dzamije i puteve,napravili Janjarci sa ponosom,,,,Radnim akcijama dobrovoljnim prilozima i 9\00 mjesnim samodoprinosom,,,,,itd.........A tvoja Drzava Askeru ne da pomaze nego jos i krade,od toga je i stvorena i takva je.Mlogim Janjarcima je osim plackanja u toku agresije,posle agresije PPOKRALA telefone,i vodu.A svako zna kako smo mi dobil,tj koliko smo platili za prve telefone i vodu,,,selam
ASKER

Citiraj ovaj komentar
KURUZISTE (citat):
ASKER (citat):
Selam, ASKERu ovo sto ti sad pises jednom je nakav pisac na ovom forumu napiso u stihu mislim ide ovako;;Kad sidjes niz Obrijez,odma na pocetku Semberije,,,,,,Ima jedno plaho lijepo mjesto,a nikad nijedna vlast u njega ulozila nista nije,,,,O,O,O jes, slago sam STANICU MILICIJE da Janjarce bije,,,,,Sve ostalo su i skole i Dzamije i puteve,napravili Janjarci sa ponosom,,,,Radnim akcijama dobrovoljnim prilozima i 9\00 mjesnim samodoprinosom,,,,,itd.........A tvoja Drzava Askeru ne da pomaze nego jos i krade,od toga je i stvorena i takva je.Mlogim Janjarcima je osim plackanja u toku agresije,posle agresije PPOKRALA telefone,i vodu.A svako zna kako smo mi dobil,tj koliko smo platili za prve telefone i vodu,,,selam
upravo sam to samo u kracim crtama i ja htio da kazem,samo da te ispravim sad kad silazis niz obrijez ima lijevo jedno naselje u koje je vlast mnogo ulozila a mi sve sami ko sto si reko.
murke

član od: Nov 17, 2010
Komentari: 42
Citiraj ovaj komentar
mujo (citat):
pcelica (citat):

nek nasi janjarci zapitaju sta im se radi u poslednjih pedeset godina sa imanja preko drine pa do danas nasi ljudi prodaju bud zasto zemlju koja je unistena preko drine i kako se na to gleda,znamo da sto god mi napravimo u janji narod plati jer slaba je nafaka od opstine jer da narod janje sezdesetih sjedio skrstenih ruku drina bi danas tekla pored benziske pumpe a vi se zapitajte ko bi bio preko te drine a danas ima nacina da se bar sad natjera opstina i entitet da se napravi nasip nek me neko razuvjeri u tvrdnji da je nekako drugacije bilo Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
edna

član od: Sep 01, 2008
Komentari: 137
Citiraj ovaj komentar
Selam dragi moji,

jako mi je drago vidjeti diskusiju o mogucim rijesenjima protiv poplava.

Iako sve izgleda crno, jednostavno se treba organizovati, podignute glave i ravnopravno trziti svoja prava.

Evo naidjoh na jedan link o tome ko je za sta zaduzen, to bi moglo u mjesnoj zajednici pomoci pri izradi rjesenja

http://www.podaci.com/_ZAKON_BiH/propis/Zakon_o_vodama/Z-vodama02v6807.html

Onda se dobro organizovati i podnijeti zahtjev kod nadleznih organa, mada bi oni u ovakvim slucajevima trebali sami od sebe da reaguju, ako je potrebno pronaci advolata, koji ce to srediti.

Ovo je stvarno sramota, po sesti put poplava a nadlezni nista ne rade. Ako ni sada nista ne poduzmu bi trebalo podnijeti zalbu.

Sad pricati kako smo diskriminirani, kao sto jesmo, ovako nista ne donosi. Jer nas niko ovako ne cuje.
Podnijeti zahtjev za popravku korita ili sta je vec potrebno i ako ne reaguju ici dalje i ustrajati u tome, pa ce nas onda svi cuti.
KURUZISTE

Citiraj ovaj komentar
edna (citat):
Selam dragi moji,

jako mi je drago vidjeti diskusiju o mogucim rijesenjima protiv poplava.

Iako sve izgleda crno, jednostavno se treba organizovati, podignute glave i ravnopravno trziti svoja prava.

Evo naidjoh na jedan link o tome ko je za sta zaduzen, to bi moglo u mjesnoj zajednici pomoci pri izradi rjesenja

http://www.podaci.com/_ZAKON_BiH/propis/Zakon_o_vodama/Z-vodama02v6807.html

Onda se dobro organizovati i podnijeti zahtjev kod nadleznih organa, mada bi oni u ovakvim slucajevima trebali sami od sebe da reaguju, ako je potrebno pronaci advolata, koji ce to srediti.

Ovo je stvarno sramota, po sesti put poplava a nadlezni nista ne rade. Ako ni sada nista ne poduzmu bi trebalo podnijeti zalbu.

Sad pricati kako smo diskriminirani, kao sto jesmo, ovako nista ne donosi. Jer nas niko ovako ne cuje.
Podnijeti zahtjev za popravku korita ili sta je vec potrebno i ako ne reaguju ici dalje i ustrajati u tome, pa ce nas onda svi cuti.
Selam Janjarcimai Janjarkama.....Edna prava stvar,u pravu si sve je to izvodljivo.Treba naci pravog Janjarskog PATRIOTU koji dobro poznaje momentalnu politicku situaciju,Opskrbi ti ga materijalno,,, tj mi iz vana,ne pitati ga sto si ovo voliko potrosio,jer tu mora biti u cetir oka mita i svega takva je drzava.I reci Mu NASIP za JANJU.Traja ce to podugo a mi moramo biti izdrzljivi mislim finansiski,i napraviti jedan vjekovni veliki hajr za Janju..Poznajem gospodina gradonacelnika grada Kozluka,Fadila Banjanovica,koji je maksimalno iskoristio i svake godine koristi sve zakonske odredbe koje pripadaju njegovom gradu.Ali on je jedan veoma Mudar Politicar i ekonomsiata,pa ako treba kod Fadila po pamet,a on je veliki prijatelj Janje..selam
izgradanja nasipa u janji inicijativa
Ne možete ostavljati nove komentare u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Ne možete prepraviti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite komentare u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma
Vremenska zona: CET (Bijeljina - Bosna i Hercegovina)  
Stranica 1/5  

Odgovori na temu  
Forums ©

Ova stranica je posvecena svima kojima je Janja u srcu a Drina u venama! Za više informacija možete nas kontaktirati na MAIL

Stranica se otvorila: 0.18 Sekundi