Stranica je namjenjena svima kojima je Janja u srcu, a Drina u venama

NAVIGACIJA

USER MENU

ISLAMSKI LINKOVI

:: Vidi temu - NA PRODAJU

Odgovori na temu
NA PRODAJU
pataren

član od: Jun 05, 2004
Komentari: 135
Mjesto: Janja
Citiraj ovaj komentar
Prodajem stambeno-poslovni objekat u centru Janje
(bivsa gostiona "GARAVI")

Kontakt telefon:
+38762465601

elma-galja

član od: Sep 18, 2008
Komentari: 449
Citiraj ovaj komentar
Pogoni u Semberci još miruju
Ako počne proizvodnja, plan je prerada 10.000 tona sirovine, 1.100 tona sušenog povrća, 500 tona začina i 5.000 pakovanja raznih supa, kaže Manojlović
Veličina slova: E. MUSLI 27/08/2010 23:00:00
Semberka: Preduzeće zatrpano dugovima (Foto: G. Bobić) Fabrika sušenog voća i povrća Semberka iz Janje još nije počela s proizvodnjom iako je trebala polovinom jula. Remont, koji se prethodnih godina radio u junu, završen je tek ovih dana zahvaljujući, kako kaže direktorica fabrike Svetlana Manojlović, požrtvovanosti radnika za održavanje preduzeća. Početak proizvodnje planiran je za 1. septembar.

Kredit u Hypo banci

Projektirani kapacitet Semberke je prerada 15.000 tona sirovine, što je skoro 1.500 tona gotovih proizvoda. Direktorica se nada da će, uprkos svemu, proizvodnja biti pokrenuta.

- Remont je završen, ugovorili smo ugalj, ali nam problem ostaje nabavka sirovina. Iako je fabrika u problemima i sa štetom od poplava, do sada se niko nije sjetio da nam pomogne. Potrebno nam je 300.000 maraka za avansno ugovaranje sirovina, što je deset posto ukupnih sredstava potrebnih za repromaterijal. Za sada ne znam šta će biti dalje, ali ako bi proizvodnja bila pokrenuta, plan je da preradimo 10.000 tona sirovine i proizvedemo 1.100 tona sušenog povrća, 500 tona začina i 5.000 pakovanja raznih supa - kaže za "Avaz" Manojlović.

"Avaz" saznaje da je Semberka kod Hypo Alpe-Adria banke svojevremeno uzela 3,5 miliona eura kredita. Na pitanje o milionskim dugovanjima Semberke, a spominje se više od deset miliona maraka, direktorica govori o pet miliona KM dugoročnog kreditnog zaduženja, 200.000 eura duga inozemnim te 800.000 KM duga domaćim dobavljačima.

Nova kotlovnica

Za porezne obaveze i doprinose kaže da su reprogramirani i da se s tim obavezama kasni samo dva mjeseca. Krediti su, trenutno, također u reprogramu pa se mjesečno otplaćuje 50.000 KM kamata, ali od naredne godine počinje i otplata glavnice.

Ipak, nezvanično saznajemo da su za gradnju nove kotlovnice, nabavku voznog parka, pakerice i selektora, također, podizani komercijalni krediti tako da su, osim dugova, ukupna kreditna zaduženja skoro 6,5 miliona KM.

Prodato 1.500 tona proizvoda

Semberka je privatizirana krajem 2003. godine za 400.000 KM, od čega 120 KM u kešu, a ostalo certifikatima. Nakon privatizacije, godišnja proizvodnja iznosila je između 200 i 400 tona gotovih proizvoda da bi lani dostigla 900 tona. Saznajemo da je tokom prošle i ove godine, računajući robu sa zaliha i iz tekuće proizvodnje, prodato 1.500 tona gotovih proizvoda ili 75 šlepera robe. Cijena 20 tona proizvoda je, u prosjeku, 28.000 eura, iz čega se da izračunati da je u tom periodu Semberka prodala robe za 2,1 milion eura.
Vidi profil korisnikaPošalji privatnu poruku
pataren

član od: Jun 05, 2004
Komentari: 135
Mjesto: Janja
Citiraj ovaj komentar

Administrator
Administrator

član od: Oct 24, 2006
Komentari: 1974
Citiraj ovaj komentar
U kojoj je ovo mahali.?

Vidi profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji e-mail
elma-galja

Citiraj ovaj komentar
U kojoj je ovo mahali.?
Brzava bogme Smile
ASKER

član od: Oct 21, 2010
Komentari: 327
Citiraj ovaj komentar
TO JE KUCA HAMDIJE ZILICA
elma-galja

Citiraj ovaj komentar
ASKER (citat):
TO JE KUCA HAMDIJE ZILICA

Jeste rahmetli Hamdije Zilica
zilicedindino
zilicedindino

član od: Nov 25, 2010
Komentari: 8
Mjesto: tuzla
Citiraj ovaj komentar
ako ko ima zaineresovan neka nazove
zilicedindino

Citiraj ovaj komentar
iskreno peijatelji ja bi najvise voloio prodati nekome koga znam nekome od nasi ali izgleda da se malo ovi sto se javjlaju ozbiljno misli kupiti
KURUZISTE

član od: Apr 14, 2010
Komentari: 408
Citiraj ovaj komentar
zilicedindino (citat):
iskreno peijatelji ja bi najvise voloio prodati nekome koga znam nekome od nasi ali izgleda da se malo ovi sto se javjlaju ozbiljno misli kupiti
Selam,,,,Sta si ti rah,Hamdiji.
ASKER

član od: Oct 21, 2010
Komentari: 327
Citiraj ovaj komentar
zilicedindino (citat):
jesil ti dino junuzov iz tuzle.
nadza
nadza

član od: Aug 23, 2004
Komentari: 354
Citiraj ovaj komentar
selam dino ovde nadza i ferid daka zvali smo te uvezi kuce ali se ne javljas na telefon nas znas dobro pozdravi amaira i pisi
zilicedindino
zilicedindino

Citiraj ovaj komentar
nadjo nazovi me sada ako si na catu
zilicedindino
zilicedindino

Citiraj ovaj komentar
asker jesam ja sam dino ko je iza imena
nadza
zilicedindino

Citiraj ovaj komentar
nadzo broj telefona je 0038761662971
NA PRODAJU
Ne možete ostavljati nove komentare u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Ne možete prepraviti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite komentare u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma
Vremenska zona: CET (Bijeljina - Bosna i Hercegovina)  
Stranica 1/2  

Odgovori na temu  
Forums ©

Ova stranica je posvecena svima kojima je Janja u srcu a Drina u venama! Za više informacija možete nas kontaktirati na MAIL

Stranica se otvorila: 0.18 Sekundi